Volt itt egy blog, de sikeresen elszúrtam. A cikkek szövege megvan, de a megjelenést egy rossz mozdulattal felülírtam, így most vannak cikkeim, amik tökéletesen olvashatatlanok. Amíg gatyába rázom őket, addig folytatom az új megjelenéssel.

Új modell a Ferrari Special Projects részlegétől

A Ferrari Challenge versenysorozat idei záró rendezvényére rendhagyó módon nem Olaszországban, hanem az Egyesült Államokban, Daytonában került sor. A versenyprogram, a klasszikus autók és F1-es gépek felvonulása mellett sor került egy egyedi projekt bemutatására is: itt jelent meg a nyilvánosság előtt először a Ferrari SP275 RW Competizione.

A technikai részletek nem pontosan ismertek. Annyi tiszta, hogy az autó az F12berlinetta alapjaira épül, de az első kerekek mögötti szellőzők arra utalnak, hogy a donor egy F12 TdF. Ha ez így van, az adatai brutálisak: 749LE-s V12-es motor, 2.9s-es gyorsulás 0-ról 100km/h-ra, hátsókerék hajtás és kormányzás.

Ferrari SP275 RW Competizione

A forma megosztó, de nekem bejön. Szerintem a 70-es évek óta csak nagy-ritkán tudott hibázni a Ferrari formatervezése a széria és az egyedi modellek építésekor. A ritka alkalmak egyike a Ferrari SP FFX, amiről inkább nem is teszek be fotót… A Ferrari SP275 RW Competizione vonalai hasonlítanak a szintén F12berlinetta alapú Ferrari F60 Americára és az öt darabban készült, a Ferrari nevet nem viselő Carrozzeria Touring Berlinetta Lussora. Én egyedül az arany színt cserélném le valamilyen sötét vörös árnyalatra.

Fotók: motor1.com