Ertl Ferrari 275 GTB/4 – A Jó, Rossz és Csúf

Tegnapi szerzeményem ez az Ertl Ferrari 275 GTB/4 modell. Többet fizettem érte, mint terveztem – és mint amennyit szerintem megér – de olyan régi, hogy kevés már belőle az eladó darab. Színidegen is (nem vörös), de megvettem, hogy eltegyem umbauzni.

Az Ertl kiadása jó, mert nagyon sokáig ez volt az egyetlen 1/18-as kiadása a Ferrari 275 GTB/4-nak. Tavaly (2015-ben) megjelent a BBR műgyanta Ferrari 275 GTB/4 három verzióban is:

  • csukott kupé;
  • nyitott Spyder;
  • és versenyverzió.

Mindegyikből kijött több szín, és a kupéből és Spyderből megjelent küllős kerekű és alufelnis kiadás is. A versenyverzió is többféle festéssel jött ki.

A modell rossz, mert bár nyílik a két utastér ajtó és a motorháztető, gyakorlatilag ezek akár zárva is lehetnének. A motor egy bénább játékautó színvonalán áll, az utastér pedig kidolgozatlan, de legalább egy fekete lyuk, hogy ezt ne is lássuk.

És végül csúf, de szerintem erről inkább a Ferrari tehet. Az eredeti autó furcsa arányai hozzájárultak ahhoz, hogy egy percig sem éreztem, hogy nekem kellenének e BBR verziók.

Tervben van, hogy még egyet szerezzek, mert a cél, hogy a két pluszból az egyik ledobja a tetejét és Spyderré váljon, a másik csak egy ablaktörlőtől szabadulna és versenyfeliratokat kapna. A Spyder talán kaphat egy szett normális kereket is, mert nem hiszem, hogy az autón gyárilag 185/100R12-es felnik és gumik lettek volna, mint az Ertl Ferrari 275 GTB/4 modellen…

Fotók: bbrmodelstore.com