Csütörtökön feladták Németországban, ma kihozta a postás: megérkezett a karácsonyi ajándékom egy része, a KK Scale Models Ferrari 400 Superamerica modellje. A késésről kivételesen nem a Posta tehet: a rendeléskor készlethiány volt a kereskedőnél, így a várt 18-a helyett csak 22-én indulhatott a csomag.

A csomagolása nem a legmodernebb trendet követi, de rendben van. Hasonlít a zárt Kyosho dobozokra:

  • kívül egy vékony papír borítás van, rajta a modellel azonos színű kép, és az infó, hogy bár nem sorszámozott, de limitált 2250db-os kiadás;
  • beljebb egy polisztirol (hungarocell) doboz van, amely kétfelé nyílik és belső kialakítása pontosan, csavarozás nélkül megtartja a modellt;
  • az első és hátsó lökhárító körül egy vékony műanyag borítás, illetve a modell alatt selyempapír lap nyújt extra védelmet.

A csavarozás elhagyása miatt a doboz nyitása után egy mozdulattal kivehető a modell.

KK Scale logo

Ez a KK Scale modell vörös, fém és nyithatatlan, de a legtöbb műgyanta (resin) modellel szemben a kerekek legalább forognak. Első pillantásra teljesen rendben van, csak a szakavatott (értsd: kekec) szemek találnak rajta kivetnivalót. A modell létezik sötétkék kiadásban is. Az autó vonalai elegánsak, biztos jól áll neki az a szín is, de nekem osztályidegen.

Minősége a régebbi Hot Wheels Elite modellekre hasonlít. Fényezése csak enyhén hullámos, majdnem tökéletesen tükrös, a szín jól fed.

Illesztésekről nem beszélhetünk, hiszen a KK Scale Ferrari 400 Superamerica egy zárt diecast modell, de az imitációjuk az első géptetőn és az ajtókon rendben van, a csomagtartón kicsit szélesre sikerült.

Az ablakok tökéletesen passzolnak és jól hozzák az íveket. Szerencsée nem a műgyantásoknál használatos fólia-ablakok vannak, hanem rendes “öntött üvegek”, így talán nem kell tartani attól, hogy idővel elenged a ragasztás és kipattan a helyéről a szélvédő. Minden ablak jó minőségű festett króm szegélyt kapott.

Oldalt is végigfut egy festett króm csík az autón. Erre jobb vigyázni. Egyszer rákattantam egy “múzeumos” Mercedes E-Classe kabrióra, mert 1/1-ben nagyon tetszik. Befogadtam cseredarabnak, de hamar visszaadtam a gazdájának, mert a dobozból kivéve kiderült, hogy már akkor hiányos volt az oldalcsík. A gazda fogta, és ott helyben, csupasz ujjával simán letörölte a modellről a csíkot. Nem’tom mennyit bír a KK festése, de inkább nem tapogatom…

Krómozás akad bőven a modellen. A legnagyobb felület a hátsó lökhárító. Itt nem sikerül valami szépen összehozni. Szerintem ebben kisrészt a krómozás, nagyobb részt a műanyag lökhárító felületet a ludas.

Krómozott az egy szem külső tükör, a kilincsek és még pár alkatrész a szokásosakból. A kisebb cuccokon nem látszik, hogy bármi gond lenne velük.

A KK Scale Ferrari 400 Superamerica feliratai vegyes technikával készültek, de szépek. Az orron a sárga Ferrari logó matrica, a faron a felirat szerintem tampon nyomott. Van még rajta hátul két zászló, amik nagyon aprók. Az egyik egy Ferrari zászló, a másik egy Pininfarina logó. Az ajtók előtt is van Pininfarina logó, azok szerintem fotómaratottak, mert jobban kiállnak a felületből. Az autó Scuderia Ferrari emblémákat nem kapott.

Az első kerekek mögött egy nagyon finom, sűrű szellőzőrács van. Először azt hittem, hogy teljesen át van törve a kasztni (ami durva lett volna), de “csak” a kasztni bordáinak nagyon pontosan megfestett csíkozása adja az effektet. Nem gond, teljesen OK.

Végül az alsó fertály. A kerekek furák. Nem igazán tudom, hogy ezek most küllős kerekek akarnak lenni (akkor szörnyűek), vagy volt a Ferrarinak ilyen “szalagos” felnije a ’60-as években. Csak egy felületes Google-keresést futtattam, de minden 400 SA, amit láttam, rendes küllős felniken állt. Remélem, hogy valahol felbukkan majd egy olyan kerék, mint ami a KK Scale Ferrari 400 Superamerica modelljén van.

Érdekes, hogy bár a modell alját nem bonyolították túl (imitált részletek, pl. a kipufogó sem igazi cső, csak egy csík), elöl-hátul rendes, működő futóműve van. Kardán és difi csak nyomokban fellelhető, de elől megvan a kereszttartó, a híd és a rugók, hátul pedig laprugókon áll a szerkezet.

Foglaljam össze? Oké. Adva van egy zárt, fém modell, egész jó kidolgozással, szép krómokkal, jó festéssel, pontosnak tűnő arányokkal. Egy olyan autó modellje, ami eddig csak BBR műgyanta verzióban létezett, e modell árának három-négyszereséért. A motor persze hiányzik, de túl lehet élni. Az alját nagyrész kispórolták, de van működő futóműve. Összességében teljesen megérte a 21eFt, amit kiadtam érte.

Nagyon bízom benne, hogy a KK Scale nem áll meg a 365 California és a 400 SA modelleknél és kihoz még egy pár olyan kiadást, amit eddig vagy csak a drága műgyantások gyártottak, vagy még ők sem. Ha csak annyit tudnak majd, mint ez a KK Scale Ferrari 400 Superamerica, én vevő leszek rájuk.