Előzmények

A Ferrari 365 Californiát az 1966-os Genfi Autószalonon mutatták be, s az 500 Superfast helyére lépett. Ez a 365-ös sorozat első tagja. Motorja 4.4-es V12-es, amely Gioacchino Colombo tervei alapján készült. Alvázát az 500 Superfasttól örökölte, s erre került a Pininfarina általá tervezett kabriolet karosszéria. Összesen 14 példány készült, s ebből csak 2db jobbkormányos. Az egyes példányoknál messzemenően figyelembe vették a vevők kívánságait, így gyakorlatilag nincs két egyforma darab. A Gooding & Company egyik árverésén $2.970.000-ért (kb. 920MFt) kelt el egy példány.

Az autó neve után nem kell odaírni, hogy “Spyder”. A 365 California maga egy spyder, a kupé változat neve 365 GT 2+2. A Ferrari 365 California közvetlen utódja a 365 GTC és GTS (kupé és Spyder). Ezek ránézésre ugyanolyanok, mint elődeik, leszámítva az első kerekek mögötti szellőzők eltűnését. A motorjuk viszont egy fejlettebb, erősebb kiadás a 365 California-hoz képest. Távolabbi utód a 365 Daytona alapjaira épült 2+2-es 365 GTC/4.

Vita tárgya

Az, hogy a Ferrari 365 California egy gyönyörű és értékes autó, nem kétséges. Sokkal inkább arról folyik a fórumokon a vita, hogy a modellgyűjtők milyen kiadásban vásárolnák meg szívesen.

Az egyik tábor szerint a műgyanta autók sima fröccsöntött játékszerek, messze túlárazva. Tény, hogy elképesztő árcetliket lehet látni ezeken a modelleken, de a legtöbbjük azért ad is valamit azért a pénzért. A gyűjtők szemében csökkentheti az értéküket, hogy általában semmijük sem nyílik, és gyakran az alváz felől is csak egy sima lappal van lezárva a doboz, se motor, se futómű nincs a modell alatt. Növelheti viszont az értéket a vitrinben nyújtott látvány: az illesztések szuper pontosak, a rések tökéletesen párhuzamos falúak, és általában a kiegészítő díszítések (rácsok, szellőzők, szárnyak, maratott alkatrészek) is lehelet-finomak. A festés gyakran egy műremek, és az sem ritka, hogy maga a modell is csak 10-20-50db-os sorozatban készül, ezzel biztosítva, hogy a hozzájutás már maga is kiváltság, s az érték (megfelelő tárolás esetén) csak növekedni fog. Műgyanta modellt 1/18-ban nemigen kapni 100€ (~31eFt) alatt, míg az olyan ritkaságok, mint a Versus és a Davis&Giovanni 1000-1200€ feletti árcetlikkel készülnek.

A műgyanták között elég ritka a pocsék modell. Ezzel szemben a fém modellek között igen nagy a szórás. A mai gyártók között az egyik véglet a Bburago, aki nem sokat ad a modellek pontos megjelenésére. Inkább tömegcikként – játékautóként – gyártja őket, s az áraik ennek megfelelően 35-70€ közé esnek. A másik véglet a high-end gyártók nem túl tág köre (pl. Exoto, CMC, AutoART), akik viszont nem szégyellnek akár 600-1200€-t (190-350eFt) is elkérni egy-egy modellért.

Igazságot tenni lehetetlen. Én magam nem vetem meg a műgyantákat: a modelleket vitrinben tartom, gyönyörűek, és mivel onnan úgysem szedegetem ki őket, nem igazán izgat, hogy nem nyithatóak. Csak olyat veszek közülük, amelyek nem jelentek meg fémből. Nem átkozom az olcsó fémmodelleket sem, örültem a Bburago Ferrari California-T-nek és a 488 GTB-nek is. És vannak gyártók (pl. AutoART, Norev, Minichamps), akiktől nagyon is örülnék egy-egy Ferrari modellenek – de erre még várnom kell.

Az utós társadalomban régóta vannak viták: japánt vagy németet (japánt), gázolaj vagy benzin (benzin), elöl kaparjon vagy hátulról toljon (4×4 rulez!). És van a die-cast vagy resin, aminek eldöntéséhez nem biztos, hogy segíteni fog a cikk, de talán támpontot adhat..

BBR Ferrari 365 California
KK Scale Ferrari 365 California

A cikkről

Úgy alakult, hogy a Ferrari 365 California nagyon régen megtetszett, s mivel az utóbbi időkig senki sem hozta ki 1/18-ban, hiányzott a gyűjteményemből is. Mivel esélyét sem láttam, hogy valaha megjelenjen fémből, beszereztem egy BBR kiadású műgyantát. Megvolt egy ideje, amikor feltűnt egy nekem addig láthatatlan fémmodell-gyártó, a KK Scale, és bejelentette a 400 Superamericát és a 365 Californiát, nyithatatlan fémmodellként. Hab a torán, hogy alig 70€-t kérnek egy modellért, ami igazán baráti ár manapság.

A BBR 365 California már megvolt, nem is gondolkodtam egy percig sem a cseréjén. Átment viszont a kezeimen egy KK Scale kiadás is, így adta magát a téma, hogy hasonlítsunk össze két nagyon is hasonló modellt. A KK tulaja is áldását adta, így hát körbe fotóztam a modelljét és itt következik az összehasonlítás.

BBR vs. KK Scale

A KK Scale-ről nem sokat tudok. Kedvenc modellforásaimnál alig párféle modelljüket lehet kapni, ezek mind zárt műgyanta vagy fém modellek, és egy-két kiváteltől eltekint egyszerűbb, régebbi német autók, pl. Audi 100, Kadett C, VW Bogár, Passat B3, stb. Amikor bejelentették, hogy kiadják a 365 Californiát és a 400 Superamericát, nagyon örültem, mert a fotók alapján nem néztek ki rosszul és 70€ (~22eFt) körüli árukkal elég csábítóak.

A BBR egészen más tészta. A modellgyártást legalább 25 éve kezdték, amikor Balestrini, Barberis és Reali urak hobbiból összeálltak. Signore Barberis később visszament fogorvosnak, de a név maradt BBR. Először csak 1/43-ban gyártottak modelleket, de később 1/20-ben és 1/24-ben is kipróbálták magukat. Jött az 1/18 is, és a műgyanta modellek mellé megérkeztek high-end fém modellek. Az utóbbit 2011 körül felfüggesztették, de a hírek szerint rövidesen visszatérnek a gyártásukhoz. Végül az utóbbi hónapokban piacra dobtak 1/12-es méretű modelleket is, melyeknek nem csak részleteik, de áruk is káprázatos.

Messziről nézve

Alig van különbség a BBR és a KK Scale kiadásai között. A BBR festése simább, a KK-n furák a kerekek. A BBR belterén sokat dob, hogy bézs színű az utastér, a KK a feketével inkább egy sötét lyuk, nehezen akad meg a szem a részleteken. Az autók formáját nehéz megítélni. Valószerű mindkettő, de mivel nem áll egy kb. 1 milliárd forintos 1/1-es California a garázsomban, nehéz összevetni az eredetivel. Mondjuk úgy: hihető mindkettő. A KK Scale modelljén vannka apróságok, amelyek nincsenek meg a BBR-en: baloldali külső tükör és antenna. Nem tudom, hogy ez aláássa-e a BBR hűségét a valósághoz, mivel mint már írtam: olyan kevés, és egyesével is egyedi példányt gyártott a Ferrari, hogy ekkora különbségek 1/1-ben is létezhetnek.

A cikkben legtöbbször egyszerű lesz megkülönböztetni a két modellt: a BBR bézs belsővel van meg, a KK Scale kiadásának utastere fekete.

BBR Ferrari 365 California

KK Scale Ferrari 365 California

Részletek

Karosszéria

A részletek tekintetében a BBR Ferrari 365 California verhetetlen. Egyik legnagyobb húzásuk, hogy az elvileg nyitható elemek úgy tűnek, mintha külön-külön lettek volna lefestve és a helyükre illesztve, ettől a modell sokkal valósághűbb és nyithatónak tűnik. A KK Scale ezt nem lépte meg, az egybe öntött karosszéria miatt az illesztési hézagok fel vannak töltve festékkel, mint egy Matchboxon.

Innen kezdve balról BBR, jobbról KK Scale Ferrari 365 California (kis képernyőn felül BBR, alatta KK Scale):

BBR Ferrari 365 California
BBR Ferrari 365 California

Kerekek

A KK Scale kerekeit nem tudom mire vélni. Úgy néznak ki, mint egy sokküllős alufelni. Ha küllős kerekeket akartak imitálni… nos az nem sikerült. Lehetséges, hogy valamilyen korai aluflenit akartak lemásolni, de akkoriban ezek inkább tömörek voltak. Túrtam egy darabig a világháló képkeresőit, de nem találtam hasonlót sem. A BBR ezzel szemben az egyik legszebb felnit hozta össze. Igaz, még ez sem fűzött felnis, de a fotómaratás egyik legszebb példája. Mindkét felnin megvan a központi szárnyas csavar, de a BBR rámaratta a ma is létező Route Borrani logóját. A KK Scale sajnos sima feketén hagyta a műanyag tárcsafékeket, így elsőre azt hittem, hogy nincsenek is ott.

A KK Scale kerekei forognak, a kormányzása működik (de csak a kerekek felől, a kormány forgatásra most-azonnal-letörök érzetet ad, nem is erőltettem). A KK Scale-nak van egy nagyon egyszerű futómű másolata. Még rugózik is, amit úgy értek el, hogy a laprugók hátsó oldala nincs rögzítve. Remélem hosszú távon a futómű így is bírni fogja a modell súlyát.

Mindkét autónak imitált mindene az alvázon: a BBR és a KK Scale egyaránt a modell “alaplapjába” öntötte a futómű és a kipufogó elemeit.

BBR Ferrari 365 California
BBR Ferrari 365 California

Ablakok, törlők

Törlő terén a KK Scale a nyerő, ez nem vitás. Habár a BBR ablaktörlője sokkal filigránabb, végül is “csak” egy meghajlított, fotómaratott lap. A KK Scale-é térbeli alakzat, és a törlő rész feketére van festve, ami jól hozza a gumihatást. Az, hogy hiányzik róla a hangyapöcsnyi méretű ablakmosó fúvóka, nem ront eleget ahhoz, hogy nem mondjam: ott a pont!

A BBR a szélvédőn hozza a max. pontszámot: a KK-é öntött, a BBR-é sík lap meghajlítva, ami sokkal simább és kevésbé töri az áthaladó fényt.

BBR Ferrari 365 California
BBR Ferrari 365 California

Az orr-rész részletei

A KK Scale kiadásán van helyzetjelző (vagy ködlámpa?), és festett irányjelző – ezek a BBR-ről hiányoznak. Találtam olyan 1/1-es gépről fotót, amelyik ugyanilyen, így ezért nem szólhatom meg a BBR-t.
A fényszóró mindkét gépen egész jó. Talán a BBR nyer azzal, hogy a burán a fémkeret fémből van és nem ezüst festékből, illetve a lámpatest élethűbb, nincs a közepén egy sötétebb folt, amit valószínűleg a KK rögzítőcsapja okoz.

A KK Scale hűtőmaszkja sajnos egy tömör, bordázott műanyag lap. A kivitelezése nem rossz, de a tömörség lerontja a képet. A BBR-é nagyon szép.

Krómozás terén is a BBR a nyertes: a felületek tükörsimák, fényesek, a KK Ferrari 365 California krómjai kicsit “zajosak”, mintha egyenetlen felületet krómoztak volna. De nem vészes, ez csak közelről látszik.

BBR Ferrari 365 California
BBR Ferrari 365 California

Utastér

A faburkolat egyik oldalon sem százas: a KK Scale borításáról kiabál, hogy valami offset nyomdában készült: szabad szemmel láthatóan is raszteres a kép. Kár, mert az erezet grafikája sokkal jobb lenne, mint a BBR-nél, ahol ugyan tiszta a kép, de az erezet nem hasonlít egy luxusautó faburkolatára, inkább csak foltos az egész.

A műszerek tetején sajnos a KK ott felejtett egy öntési illesztést, és a rádió melletti két műszeren nincs skála és mutatók. A fordulatszám-mérőn szerintem el van fordulva a felirat, de nem tudom, hogy ez egyedi véletlen, vag yilyen a széria. Az 1/1-ről készült fotókon látszik, hogy ott nem ilyen.

A kormány a BBR-nél nagyon szuper. A fém rész mintázott, a fa borítás két részből van. A KK-n a fém műanyag, és ez meg lett forgatva barna festékben. Szabad szemmel nem rossz, de közelről már látszik, hogy nem az igazi.

A tükör, napellenzők megvannak, a BBR-nél a piperetükör filléres, de érdekes részlet.

A KK-n krómozott a berlső könyöklő-ajtónyitó. Ez szerintem az eredeti autókban sem így volt, de simán lehet, hogy anno valaki így kérte. A BBR-ben imitált ajtónyitó kilincs van, helyette egy térbeli alakzat jobban odaillett volna.

Ülések… OMG, a BBR tervezői és modellépítői MŰVÉSZEK! A fotók talán nem is adják vissza rendesen, hogy mennyire elképesztően szépek az ülések. Abszolút valósághűek, az ember szinte érzi a Poltrona Frau marhabőr bőrülések illatát. A támlán végigvezetett fémszál gyönyörű részlet, és még a támla oldalsó tartószerkezete is több elemből össze van állítva. Az eredmény 10/10. Ami ennél szebb, az már giccses. Ezzel szemben a KK Scale ülése fröccsöntött műanyagok, némi öntőforma-illesztési hibával. A méretük és helyük pontos, és a fekete szín sokat rejt, úgyhogy kategóriájában simán elmegy.

BBR Ferrari 365 California
BBR Ferrari 365 California

Valamit mondani kéne a végén…

Ahogy mondani szokás, a zsűri nehéz helyzetben van. A KK Scale megjelenése a Ferrari-fémmodell-gyártók között magában is örömhír. Míg egykor egyszerre tucatnyi gyártó termékei közül lehetett válogatni (Ansontól UT-ig szinte minden betűre jutott egy), addig ma itt van nekünk az egy szem Bburago, és érthetetlen módon alig jelenik meg náluk bármi, még az új autók megjelenésével sem tudnak lépést tartani, nemhogy a Ferrari 365 California korabeli autókból bármit kihoznának. Műgyantából hihetetlen választék van, de sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, hogy hetente-havonta 150-1200€-nak megfelelő összegért modelleket vegyenek.

A KK Scale Californiája a 70€ körüli árával abszolút megéri a pénzt, amit kiadunk érte. Arányai rendben vannak, karnyújtásnyi távolságból megjelenésével sincs semmi gond.

A BBR modelljén látszik, hogy nem egy ligában játszik a KK Scale-lel. A modell jelenleg 420€ (~130eFt) környékén kapható és nemigen akar olcsóbb lenni. Kivitelezése gyönyörű, részletei hozzáadnak valósághű megjelenéséhez. Nekem a BBR álla vitrinemben és nem bántam meg, hogy ekkora befektetést eszközöltem. A 365 California számomra fontos, megjelenése igazi Gran Turismo, ezért nem bánom a döntést.

Ha megengedheted magadnak a BBR beszerzését, ne habozz, gyűjteményed koronaékszere lehet. Ha viszont a KK Scale Californiája fér csak a keretbe, vagy nem annyira fontos egy ’60-as évekbeli autó, nem kell aggódnod, a KK Scale autója sem kidobott pénz.

Galéria: KK Scale 1/18 Ferrari 365 California

Galéria: BBR 1/18 Ferrari 365 California