Először is itt egy videó a történtekről és a verseny utáni interjúkból:

Az elmúlt 2 napban elég sok helyen szó esett a Vettel-Hamilton ütközésről. Itt a sztori az én véleményem szerint.

Hamilton diktálta a tempót. Miután kiment a biztonsági autó, az ő joga eldönteni, hogy mikor tapos a gázba. Eleinte én sem értettem, hogy ez mire jó, de belátom: a második helyen állónak újraindításkor sokat számítana, hogy lendületből, szélárnyékból indulhatna.

Hamilton élt a jogával, de eléggé szemét húzást lépett: a közvetítésben és a neten elérhető videókon is jól látható, hogy a kanyar előtt rágyorsít, majd a kanyarból kihajtva, nyakán Vettellel lassít. Lehet, hogy nem lépett a fékre, de ilyen kis tempónál, alacsony sebességi fokozatban a motorfék is rendesen visszafogja a gépet.

Látnia kellett, hogy a gyorsítással magára húzta Vettelt, és annyira közel van, hogy ebből ütközés lesz. Versenykörülmények között (és a biztonsági autó kiállása után valójából újra folyik a verseny) senki sem számít arra, hogy a kanyarból kihajtva lassít valaki, főleg, hogy a kanyar bejárata előtt rálépett a gázra. Hamilton meghintáztatta Vettelt, de a kis távolság miatt elcseszte.

Én nem gondolom, hogy Vettel a balesetben hibás lett volna. Teljesen érthető reakció, hogy ha gyorsítani látja Hamiltont, akkor próbál rátapadni. Persze követési távolságot kell tartania, de Hamilton olyan helyen lassított (közvetlenül a kanyar kijáratában), ahogy versenytempóban soha nem lassítanak, hanem telitalppal állnak a gázon. A közúti balesetekben is számít, hogy ha valaki nem tartott távolságot, de hasonlóan számít, hogy indokolatlanul nem lassíthatunk.

Abszolút jogos volt Vettel felháborodása, de a dühkezelés ezek szerint nem az erőssége. Az első mutogatás még oké, akár a melléhajtás is (ez még nem lett volna előzés), de az, hogy összeért a két kocsi, ha nem is volt szándékos, de hibázott. Szerintem nagy felháborodásában nem figyelte a kormányt, csak Hamiltonnal ordibált.

Vettel büntetését el is fogadom, de az már sokkal inkább szúrja a szemem, hogy Hamilton semmit sem kapott. Teljesen nyilvánvaló, hogy az egész esetet kiváltó balesetet ő okozta. Vettel megkapta a 10s-es kiállítást, de Hamilton is megérdemelt volna minimum egy áthajtást, vagy stop-and-go-t (ha van ilyen az F1-ben).

A fentiek fényében erős túlzásnak érzem a “Vettel lejáratta magát a bakui ámokfutással” és hasonló címeket, de jövőre nézve bevezetnék egy módosítást az ilyen esetek elkerülésére: a biztonsági autó kiállása után nem engedném meg a lassítást. Az élen haladó folyamatos tempóval haladhatna, és övé lenne az előny, hogy maga dönti el, melyik pillanatban lép a gázra.

Végül Hamilton még feltette a saját fejére a szarkoronát azzal, hogy a csapattól megkérdezte, hogy Bottas, aki a 2. helyért harcolt (és amire Hamiltonnak hangyányi esélye sem volt), nem maradna-e le Strollról, hogy feltartva Vettelt őt előzési helyzetbe hozza. Ezúton köszönöm a Mercedes-csapatnak, hogy ezt visszautasították, de nagyot röhögtem volna, ha izzadt igyekezetükben Vettel beelőzi Bottast 🙂